Učenik u Sarajevu ima rijetku bolest: Škola prikuplja novac, prodati dresovi

Vijesti 28. dec 202213:39 1 komentar
N1

U Sedmoj osnovnoj školi Blažuj u sarajevskoj opštini Ilidža u okviru Humanitarnog bazara organizovana je aukcija prodaje potpisanih dresova za liječenje njihovog učenika koji boluje od teške bolesti.

Hikmet Čopra, direktor Javne ustanove “Sedma osnovna škola” u Blažuju za N1 je rekao da ova obrazovna ustanova pomaže koliko može učeniku i njegovoj porodici u liječenju u Turskoj. S obzirom na zaštitu identiteta učenika nije govorio o njegovom identitetu i detaljnije o bolesti samo je naglasio da je riječ o izuzetno rijetkoj bolesti.

“Nikad nije dovoljno. Sam odlazak tamo, avionske karte, liječenje sve je to u njihovom privatnom aranžmanu. Mi prikupimo koliko prikupimo, to se prikupi na žiro račun i te uplatnice objavimo na grupi roditelja, oglasnoj školi škole da se zna koliko je sredstava prikupljeno”, objasnio je Čopra.

Kako bi bilo prikupljeno što više sredstava, ove godine organizovana je aukcija dresova i to po jedan potpisan dres FK Velež i Košarkaškog saveza BiH, te dres FK Sarajevo. Dresovi su prodati po cijeni od 100 KM.

“Jedan je pratilac ove grupe čak iz Danske, ili roditelj ili navijač Veleža da se prijavi na tu, da kažem, aukciju. Njemu čemo također na adresu u Dansku poslati”, naveo je Čopra.

Također, kako nam je istakao Čopra, učenik je sada u razrednoj nastavi ali njegov učitelj koji je bio s njim od prvog razreda osnovne škole i dalje se brine o njemu naročito u teškim trenucima.

“Učitelj posjećuje tog učenika. Posjećuje ga, prati ga na aerodrom kada dolazi iz Istanbula sa tih tretmana sa liječenja, pregleda i dočeka ga. Uvijek je tu za njega pri ruci”. dodao je Čopra.

Emotivno je Čopra govorio za N1 o učeniku i slici koju im je poslao sa posljednjeg liječenja.

“Poslao je jednu fotografiju s doktorom i kaže zahvaljuje se školi, učitelju i doktoru zato što je on sada dobro bolje. Međutim, to je vrlo rijetka bolest koja se stalno mora pratiti i raditi intervencije”, rekao je Čopra.

Večeras će u ovoj osnovnoj školi biti organizovan humanitarni bazar na kojem će biti organizovane predstave, prodaja radova izrađenih od roditelja i učenika i sredstva će biti usmjerena za liječenje učenika ove škole.

Na kraju, Čopra je pozvao sve čitatelje da ukoliko žele pomoći njihovom učeniku u liječenju da se obrate ovoj školi gdje će dobiti sve informacije kako i na koji način mogu pomoći istakavši da je siguran da i dalje ima mnogo dobrih ljudi koji bi mogli razveseliti njihovoh učenika naročito u ovo praznično vrijeme.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare