Ugovor će biti potpisan poslije praznika: Dogovoreno da se ne prekida isporuka gasa Sarajevu

Vijesti 31. dec 202318:17 0 komentara
N1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i direktor preduzeća "Sarajevo-gas" a.d. Istočno Sarajevo Nedeljko Elek, nakon današnjeg razgovora, dogovorili su da neće doći do prekida isporuke prirodnog gasa na magistralnom gasovodu u vlasništvu "Sarajevo-gasa".

Ostaje obaveza da, nakon novogodišnjeg praznika, bude organizovan sastanak i da bude potpisan novi ugovor o transportu prirodnog gasa za 2024. godinu između ‘Sarajevo-gasa’ i ‘Energoinvesta’ – saopšteno je iz preduzeća “Sarajevo-gas”.

Podsjetimo, direktor “Sarajevo-gasa” Istočno Sarajevo Nedeljko Elek izjavio je Srni da bez potpisanog ugovora ne može biti nastavljena isporuka prirodnog gasa Sarajevu.

Imamo zakonsku obavezu da sa 31. decembrom, pošto nemamo potpisan ugovor sa sarajevskom firmom “Energoinvest”, prekinemo sa isporukama gasa, pojasnio je Elek i dodao da će u 6.00 časova ujutru biti prekinuta isporuka.

Elek je dodao da bi, budući da nema ugovora, isporuka gasa mogla biti nastavljena jedino ako bi to tražio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je istakao da je “Sarajevo-gas” od oktobra upozoravao kolege iz “Energoinvesta” na ovu situaciju, da su ih zvali na sastanke, slali veliki broj dopisa, kako bi bio riješen ovaj problem.

Prema njegovim riječima, predlagali su čak i potpisivanje trogodišnjeg ugovora.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je ranije Srni da ne bi trebalo da bude obustave gasa od 1. januara naredne godine za područje Federacije BiH, nakon što su u petak, 29. decembra, obavljene konsultacije u vezi sa isporukom gasa na nivou predstavnika vlada RS i FBiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!