Video iz sudnice: Pogledajte detalje s današnjeg ročišta Miloradu Dodiku

Vijesti 06. mar 202417:00 0 komentara

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je održano ročište u predmetu protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića, a danas su u prostorijama Suda trebala svjedočiti i četiri inspektora SIPA-e, međutim, svjedočio je samo jedan.

U prilogu pogledajte video sa današnjeg ročišta.

Podsjetimo, danas je na ročištu svjedočio Dragan Kremenović iz regionalnog odbora SIPA-e u Banjoj Luci, a u svom obraćanju je potvrdio navode da je dobio naredbu Tužilaštva Bosne i Hercegovine da se izuzme određena dokumentacija koja se odnosi na ovaj slučaj.

Nastavak suđenja zakazan je za 3. april, budući da je advokat Bubić Sud obavijestio da 13. marta neće biti u prilici prisustvovati ročištu, te da će dokumentaciju kojom pravda svoj izostanak dostaviti naknadno.

Ovaj put optuženi Dodik nije davao izjave po izlasku iz Suda BiH, najavljujući kako će govoriti na pres-konferenciji u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu.

Inače, suđenje u ovom predmetu je i ovaj put pobudilo veliko interesovanje medija, a suđenje je pratio i veliki broj Dodikovih pristalica, koji su ga, kako je već uobičajeno, dočekali i ispratili gromoglasnim aplauzom.

Detalje sa današnjeg ročišta možete pročitati OVDJE. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!