(VIDEO) Sinoć prvi put testiran Stadler tramvaj u Sarajevu

Vijesti 01. feb 202408:02 2 komentara
Printscreen

Na sarajevskoj tramvajskoj pruzi sinoć je održano prvo testiranje novih Stadler tramvaja. Ovo je na svom zvaničnom Facebook profilu podijelu ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

“Prvo testiranje Stadler tramvaja na tramvajskoj pruzi. Večeras se ispituje funkcionalnost tramvaja sa infrastrukturom i podešava se informacioni sistem za putnike, koji podrazumijeva glasovne i tekstualne najave stanica. Veliki broj ispitivanja je do sada završen, uspješno je obavljena i testna vožnja unutar tramvajskog depoa, a u narednom periodu nastavit će se testiranje različitih komponenti tramvaja kako unutar depoa, tako i na tramvajskoj pruzi”, naveo je Šteta.

Potom je dodao:

“Tramvaji su izrađeni po europskim standardima i normama. Dok traju ispitivanja i testiranja na tramvajima koji su stigli u Sarajevo, u Poljskoj jedan tramvaj, onaj koji je prvi i napravljen i koji je bio izložen na sajmu, prolazi homologaciju, tako da će svi tramvaji imati certifikat o homologaciji, baš poput tramvaja u državama Europske unije. Kada se završe sva ispitivanja, prilagođavanja i testiranja na jednom, taj sistem će biti prenesen na sve tramvaje i na taj način će više njih biti spremno za puštanje u saobraćaj. Raduje me posvećenost svakom detalju, kako bi pored sigurnosti koju ćemo imati, imali i nove funkcionalnosti u niskopodnim tramvajima, koje smo odavno i zaslužili.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare