Više od 1.000 mladih na iftaru ispod Starog mosta u Mostaru

Vijesti 19. apr 202221:49 3 komentara
Željko Milićević/AA

Tradicionalni Omladinski iftar ispod Starog mosta u Mostaru, u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Mostar i Info-servisa za mlade, nakon dvije godine pauze zbog pandemije upriličen je na platou ispod ovog spomenika materijalne kulture. Prisustvovalo je više od 1.000 mladih postača.

“To je rekordan broj vjernika na iftaru ispod Starog mosta. Prvi put imamo više od 1.000 ljudi. Ukupno se prijavilo 1.100 postača. Organizovali smo prijave, jer tokom prethodna dva ramazana nismo organizovali iftar zbog mjera i preporuka koje su se odnosile na COVID-19. Ovaj iftar namijenjen je omladini, a u noći Kadra ćemo organizovati također iftar na Musali. Ranijih ramazana isti je organizovan na stadionu u Sjevernom logoru. Većina prisutnih su iz Mostara, a imamo i goste iz Konjica, Jablanice i Stoca, koji su nas ranije pozivali na iftare“, izjavio je koordinator Info-servisa za mlade Nedim Hondo.

Sretna zbog iftara bila je i Medžida Pehilj.

“Lijepo je nakon tri godine ponovo se okupiti. Cilj nam je bio da imamo što više ljudi na iftaru, kako bismo ojačali našu zajednicu. Najviše u ramazanu izdvajam druženja kojima nas mnogo prisustvuje i na kojima poboljšavamo naše odnose“, kazala je Pehilj.

Sve pohvale za organizaciju imala je i Sadžida Džiho.

“Ovakav ambijent se rijetko gdje može naći. Nakon tri godine distanciranja, čast je da smo zajedno ovdje“, rekla je Džiho.

Omladinski iftar ove godine je organizovan u sklopu manifestacije ”Dani ramazana”, čiji je suorganizator i Grad Mostar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare