Vlada RS podnijela krivičnu prijavu protiv Zolaka: “Strah ih je otjerao u očaj”

Vijesti 15. okt 202115:49 0 komentara
N1

Vlada Republike Srpske uputila je danas krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, protiv Aleksandra Zolaka, direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, zbog izvršenog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja. Povodom ovoga, oglasio se i Zolak, kazavši da je čuo za njihovu krivičnu prijavu, to je i očekivao, a i dotakao se u svom intervjuu prošle sedmice, rekavši da su "patetični u svojim pokušajima da prikriju kriminal, odnosno zločin."

“Mada, sad vidim da su otišli i nekoliko koraka dalje. Strah ih je u međuvremenu otjerao u očaj, a očaj ih, opet, tjera da povlače ovakve poteze. Vlada RS, odnosno oni koje ona predstavlja, a to sigurno nije narod, računaju da će im, zbog razvoja situacije, jedno lažno prijavljivanje, odnosno još jedno krivično djelo, biti najmanji problem”, naveo je Zolak.

Narodnim jezikom rečeno, dodao je, idu na sve ili ništa.

“Bitno je da građani razumiju zašto oni to rade. Oni, u stvari, ne napadaju mene, Aleksandra Zolaka, nego ono što ja predstavljam, a to su istina i institucija. Njima, kakvi god da su, jasna je jedna stvar – a to je da ih u ovom konkretnom slučaju samo istina i institucije zajedno mogu kazniti“, istaknuo je, dodavši:

“Na kraju, pošto vidimo da će Vlada RS nastaviti sa ovom pravosudnom farsom, te budući da sam direktor agencije kojoj je cilj zaštita zdravlja stanovništva, poručujem da će institucije, oličene u sudijama i tužiocima, imati priliku da zajedno sa mnom, koji će argumentovano predočiti istinu, podijele pravdu i na taj način konkretno pokažu da zakoni vrijede jednako za sve u ovoj zemlji.

Podsjetimo, u prijavi se, između ostalog, navodi da prijavljeni Aleksandar Zolak, “već duži vremenski period počev od 24. septembra 2021. godine u kontinuitetu koristi svaku priliku uključujući medijski nastup na teritoriji Republike Srpske i BiH kako bi iznosio netačne, dvosmislene i neprovjerene informacije kao i informacije koje su suprotne utvrđenom činjeničnom stanju utvrđenom od strane stručnih institucija, a u vezi upotrebe kiseonika u bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj u smislu da se umjesto kiseonika koji ima medicinska svojstva za liječenje pacijenata koristi industrijski kiseonik.”

U prijavi se ističe da je Zolak “iznosio neistine.”

“Prijavljeni je iznosio ove neistine iako je Vlada Republike Srpske odmah nakon pojavljivanja u javnosti pomenutih dezinformacija angažovala referentnu laboratoriju iz Srbije koja je izvršila uzorkovanje kiseonika koji se koristi u medicinskim ustanovama u UKC Srpske i bolnici u Prijedoru, a da su rezultati analize i ispitivanja jasno pokazali da se u obje zdravstvene ustanove koristi kiseonik koji ispunjava sve propisane uslove za liječenje pacijenata i čak da ima veći procenat medicinskih karakteristika i svojstava od onih koji su standard u farmakologiji i medicini”, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!