Voditelj tražio od Izetbegovića i Bećirovića da govore engleski jezik

Vijesti 22. sep 202222:0620 komentara
Izvor: Screenshot/ FTV

Kandidati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović (predsjednik SDA) i Denis Bećirović (potpredsjednik SDP-a) tokom debate na Federalnoj TV dobili su test od voditelja da pokažu svoje znanje stranog jezika, konkretno engleskog.

Voditelj je u uvodu naveo kako je pročitao u životopisim svih kandidat da govore engleski jezik i zatražio je da to demonstriraju uživo u programu naglašavajući da se to samo odnosi na Izetbegovića i Bećirovića, ali ne i na Mirsada Hadžikadića koji je živio i radio u SAD-u.

Bećirović je napomenuo da se u nekoliko zemalja obratio na engleskom, ali na insistiranje voditelja da kaže nešto ne engleskom, barem jednu rečenicu, kandidat 11 opozicionih stranaka odbio je poručivši da “hajde da se malo uozbiljimo, ovo nije kviskoteka“.

Za razliku od njega Izetbegović je prihvatio da govori na engleskom. Voditelj je pitao Hadžikadića da prokomentariše Izetbegovićevo poznavanje engleskog jezika i on je kazao da lider SDA “nije fluidno govorio, ali da će ga ljudi razumjeti”.

Kako je sve izgledalo pogledajte u videu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar