Zamjenik generalnog sekretara NATO-a stigao u BiH: Održao sastanak s članovima Predsjedništva (FOTO)

Vijesti 01. feb 202412:34 1 komentar
F.Z./N1

Sjevernoatlantsko vijeće (NAC), predvođeno zamjenikom generalnog sekretara NATO Mircea Geoană, boravi u dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini. Prvi sastanak održan je u Predsjedništvu BiH.

Sastanku su prisutvovali predsjedavajući Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Zamjenik generalnog sekretara i ambasadori zemalja članica NATO će se u 14:15 sati sastati sa predsjedavajućom Savjeta ministara BiH Borjanom Krišto i članovima Savjeta ministara BiH.

Nakon sastanka, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i zamjenik generalnog sekretara NATO Mircea Geoană obratit će se medijima na konferenciji za novinare u 16:50 sati.

Istog dana, NAC će se sastati sa Kolegijumom Parlamentarne skupštine.

Zamjenik sekretara NATO-a i NATO ambasadori će se 2. februara 2024. godine sastati sa predstavnicima think tank-a i studentima univerziteta u Bosni i Hercegovini. Zamjenik generalnog sekretara i NAC će poslijepodne sa svojim kolegama razgovarati o praktičnoj saradnji NATO-a i Bosne i Hercegovine, te će posjetiti vojnu bazu Rajlovac.

Zamjenik generalnog sekretara i NATO ambasadori sastat će se i sa komandantom NATO štaba u Sarajevu i komanadatom EUFOR-a kao i sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom te predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare