Zavirite u Muzej oldtimera u Mostaru (VIDEO)

Vijesti 06. jun 202219:29 0 komentara
N1

U Mostaru je otvoren prvi muzej oldtimera. Krasi ga oko 40 izložaka, među kojima su i jedinstveni primjerci kakvi se ne mogu pronaći u ostatku Europe, stari skoro 100 godina.

15 godina Zdravko Vidović maštao je o otvaranju muzeja oldtimera. Kao predsjednik Oldtimer Kluba Mostar uz pomoć članova kluba svoj san je i ostvario. Ruševinu od 700 metara kvadratnih preuredili su i opremili u veliki garažni prostor u sklopu kojeg djeluju muzej, antikvarnica i pub. Za potrebe muzeja čak su i prodavali oldtimere, kako bi obezbijedili potrebna finansijska sredstva.

“Vlasnici kad se rastaju s oldtimerima plaču, dosta toga smo prodali da bismo ovo uradili. To je moja ideja koja je dugo godina tinjala, tražili smo adekvatan prostor, puno su nam pomogli iz Civilne zaštite, skočili smo, radili smo, od jedne ruševine napravili smo nešto prelijepo što je već postalo ogledalo Mostara i nema zemlje u svijetu gdje se ne prenosi ova pozitivna priča”, poručuje Zdravko Vidović iz Oldtimer kluba Mostar.

Ford T iz 1927. godine ili Jaguar MK10 iz 1962. godine – samo su neki od od rijetkih eksponata u Evropi izloženi u novootvorenom muzeju. Još mnogo eksponata se radi priča Vidović, no pored automobila, mjesta u muzeju našlo se i za motore, bicikla i rijetke mašine.

Osim izložbenog prostora, posjetioci mogu uživati u avanturističkoj vožnji Yugotur u jednom od restauriranih automobila iz ex Jugoslavije.

Više u priči Dženane Kaminić – Puce.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!