Zbog čega neki sumnjaju da je potez Jelene Trivić nastao pod tutorstvom Vučića?

Vijesti 27. mar 202319:11 1 komentar
N1

Danima se špekulisalo o onome što je konačno potvrđeno i o čemu se ponovo samo špekuliše. Jelena Trivić definitivno osniva novu političku opciju. O tome govori, ali samo na svom profilu na Facebooku, pa su brojna otvorena pitanja i dalje bez odgovora.

Sa cvijećem na majici i s buđenjem proljeća, Jelena Trivić najavila je i buđenje nove političke opcije. Nakon praktične “medijske ilegale” i brojnih spekulacija o daljem putu konačno je obznanila: “Formiraćemo jedan novi Narodni front za Republiku Srpsku. Jer jaka Republika Srpska treba i našoj matici Srbiji. Republika Srpska je naša otadžbina i imamo veliku odgovornost prema onima koji su nam je ostavili. Koji su dali živote za nju, ali isto tako imamo obavezu i veliku odgovornost prema budućim generacijama”.

A to je prije svega, kaže, slom “režima”, kako naziva aktuelnu vlast.

Dan poslije i zvanične objave o budućnosti svog političkog puta Jelena Trivić neraspoložena da o svemu govori za medije. Tako i za N1 kaže, nije u prilici da govori zbog ranije preuzetih brojnih obaveza ali i plana da u narednom periodu obiđe opštine i gradove u Republici Srpskoj.

Odgovora nema, ali se zato spekulacije nižu. Analizira se ambijent, koji mnoge asocira na neke u kojima je u glavnoj ulozi bio predsjednik Srbije.

Simbolika se traži i u dekoru – zastava Srbije iza leđa Trivićeve kod mnogih utvrđuje stav da je nova politička opcija nastala pod tutorstvom Aleksandra Vučića koji u Srbiji najavljuje fomiranje nadnacionalnog pokreta sličnog naziva.
Konkretnih dokaza o vezama trenutno nema, a mistifikacija samo doprinosi promociji, kaže profesor sa Fakulteta političkih nauka Banjaluka Đorđe Vuković.

“Odavno je poznato da bi u Beogradu igrali možda drugačije prema Republici Srpskoj da postoji jaka politička opcija na koju se može osloniti, a da ona ipak predstavlja autentičnu volju srpskog naroda”, stava je Vuković.

Na političkoj sceni Republike Srpske trenutno su tri opozicione parlamentarne političke opcije – PDP kojeg Trivićeva, formalno, još nije napustila, SDS i Lista za pravdu i red. Dvije najveće SDS i PDP nude podršku.

Više detalja u prilogu Mladena Vujinovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare