Zbog obilježavanja u D. Gradini biće zatvorene saobraćajnice i granični prelaz

Vijesti 21. apr 202312:45 0 komentara
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima niz bjezbjednosnih mjera i radnji povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina u kocentracionom logoru Jasenovac koji će biti obilježen na njegovom najvećem stratištu Donja Gradina 23. aprila. "Građane savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi sa sobom ne nose ruksake i torbe", upozoravaju iz MUP-a RS. Zbog ovog događaja, nekoliko saobraćajnica će biti zatvoreno kao i granični prelaz.

“Zbog održavanja javnog skupa u Donjoj Gradini, Granični prelaz Donja Gradina biće zatvoren, a građane koji putuju, upućujemo da koriste Granični prelaz Kozarska Dubica. Na snazi je zabrana upotreba dronova na području Donje Gradine. Na snazi je i naredba o zabrani saobraćaja za sva motorna vozila, osim vozila koja će vršiti prevoz građana posjetilaca, kao i zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase. Zabrane se odnose za dan 23. april 2023. godine u vremenu od 06,00 do 16,00 časova”, navode iz MUP-a RS.

Zabrana saobraćaja za sva motorna vozila se odnosi na mjesto Donja Gradina – dionicu magistralnog puta M-I 100, Draksenić – Granični prelaz Donja Gradina, granica Bosne i Hercegovine/Republike Hrvatske.

Saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase zabranjuje se na sljedećim dionicama magistralnih puteva;

– magistralni put M-I 100, dionica puta Kozarska Dubica – Kostajnica,

– magistralni put M-I 100, dionica puta Kozarska Dubica – Draksenić,

– magistralni put M-I 102, dionica puta Draksenić – Gradiška;

– magistralni put M-I 501, dionica puta Kozarska Dubica – Prijedor.

Zabrana prevoza eksplozivnih materija

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske donio je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području opština Kozarska Dubica i Gradiška, za 22.04.2023. godine od 00,00 časova do 23.04.2023. godine do 24,00 časa, na sljedećim putnim pravcima:

– magistralni put M1-100 dionica: Novi Grad 2 – Kostajnica; Kostajnica – Kozarska Dubica 1; Kozarska Dubica 1 – Kozarska Dubica 2; Kozarska Dubica 2 – Draksenić; Draksenić – Granični prelaz Gradina.

– magistralni put M1-102 dionica: Draksenić – Vrbaška 1; Vrbaška 1 – Vrbaška 2; Vrbaška 2 – Čatrnja, Čatrnja – Gradiška.

– magistralni put M2-501 dionica: Kozarska Dubica 1 – Prijedor 1.

“Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice, za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija”, poručuju iz MUP-a RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!