Zbog vjetra na području banjalučke i fočanske regije na snazi žuti meteoalarm

Vijesti 25. mar 202308:55 0 komentara
Ilustracija

Zbog vjetra koji puše ili se očekuje tokom dana na području sjeverozapadne i jugoistočne Bosne na snazi je žuti meteoalarm, javlja Anadolija.

Tako se na području banjalučke i fočanske regije očekuje mjestimično pojačan vjetar sa udarima većim od 11 metara u sekundi (40 kilometara na sat).

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetnje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar”, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Danas se prognozira pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine većinom u Bosni. U Hercegovini lokalni pljuskovi u poslijepodnevnim satima.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 20 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana povremeno se očekuje kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17 stepeni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!