Brčko: Prijetio policajcima i to bombom i dobio četiri mjeseca zatvora

Crna Hronika 14. sep 202315:12 0 komentara
N1

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH okončalo je postupak protiv Adisa Džafića iz Prutača kod Brčkog (21) optuženog da je u oktobru prošle godine u tom naselju nedozvoljeno držao oružje i ozbiljno prijetio policijskim službenicima. Za krivična djela nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i ugrožavanja sigurnosti, Džafić je pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH pravosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca.

U postupku pred brčanskim Osnovnim sudom, optužnica je najprije potvrđena, a nakon prihvatanja izjave o priznanju krivice, pravosnažno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri mjeseca. Prije izricanja jedinstvene kazne sud mu je utvrdio pojedinačne zatvorske kazne od tri mjeseca za ugrožavanje sigurnosti, odnosno od dva mjeseca za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Adis Džafić procesuiran jer je 10. oktobra prošle godine u Prutačama kod Brčkog prijetio bombom policijskim službenicima dok su bili na intervenciji zbog većeg broja prijava da je vozeći automobil u tom naselju građanima pravio probleme. Kako se navodi u optužnici, pošto su policijski službenici došli do Adisa, on im je uputio ozbiljne prijetnje da će ih ubiti i pobiti im porodice i djecu, ako ga još jednom zaustave. Nakon što je, zatim, otišao do svoje kuće, brzo se vratio s ručnom bombom M-75 govoreći prisutnima da se udalje kako bi je bacio na policijske službenike. Iako su takve prijetnje kod službenika A. L. i S. K. izazvale izražen osjećaj straha i bojazni za vlastitu sigurnost, oni su ga stavili pod kontrolu, uzeli mu bombu iz ruke, te ga uhapsili.

Kako je držao eksplozivne materije čija nabavka građanima uopće nije dozvoljena, Džafić je istovremeno optužen i za krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materijal, saopćeno je iz Tužilaštva Brčko Distrikta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!