Koncert “Planeta suncokreta“ održan sinoć u Pozorištu mladih

Kultura 23. apr 201620:54 > 21:06
N1

Koncert “Planeta Suncokreta“ Hora za male i mlade Suncokreti, održao se sinoć u prepunom Pozorištu mladih Sarajevo povodom Dana planete zemlje.

Više od pedeset mališana članova hora, pjevali su dobro poznate pjesme kao što su “Najbolja mama na svijetu“, “Kad bi svi ljudi na svijetu“ te “Deset ljutih gusara“, a publika je mogla naučiti i kompozicije autorskog tima kao što su “Pjesma Suncokreta“, “Prijatelji“, “Putujemo“ i “Nebo i planete“. 

Posebnu podršku Horu pružili su prijatelji i gosti, Omladinski hor Chorus Cadenza KUD Bulbul te solisti Osnovne muzičke i baletske škole “Novo Sarajevo“, Isak Mazrak-saksofon, Lamija Kabaš-violina, Sven Sirčo-gitara i Vedad Husomanović-harmonika.

Sav prihod od prodatih ulaznica preusmjeren je za liječenje našeg sugrađanina Rijada Đulića.

Zahvaljujući se publici na posjeti i podršci, autor i producent projekta Nedžad Merdžanović, istakao je želju da ovaj koncert postane dijelom tradicije kako bi se promovisale aktivnosti dječijeg stvaralaštva.

“Dječija pjesma uvijek ispuni srca svih generacija. Tako je bilo i sinoć kada su se roditelji mogli prisjetiti nekih pjesama iz svog djetinjstva, dok su najmlađi imali priliku da uživaju u događaju koji je primjeren njihovom uzrastu, a kakvih nažalost nema mnogo u našem gradu“, naveo je Merdžanović te dodao da je odličan odziv publike najbolji motiv za nastavak rada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.