Kako izbjeći oštećenja i pravilno očistiti štednjak?

Lifestyle 08. sep 202116:27 0 komentara
morgueFile

Površina štednjaka zaprlja se kod svakog kuhanja, a prilikom čišćenja treba biti jako oprezan i tehnika ovisi o tome radi li se o staklokeramičkoj ploči, indukciji i plinskom štednjaku.

Štednjak bi se trebao čistiti samo mekanim spužvama, dok bi one žičane valjalo izbjegavati. Pogotovo kod štednjaka sa staklokeramičkom pločom za kuhanje ili kod indukcije. Čak i ako se neka hrana zapekla na površini, izbjegavajte struganje oštrim predmetima.

Što se tiče sredstva za čišćenje i ovdje treba voditi računa, pogotovo kada se radi upravo o ove dvije površine. S obzirom na to da su vrlo osjetljive, treba uvijek koristiti manje agresivna sredstva, dok je najbolje brisati s toplom vodom.

Koristite prirodna sredstva, kao što je soda bikarbona koja se jednostavno posipa i potom se obriše krpicom od mikrofibre.

Plamenici na štednjaku mogu se očistiti uz pomoć octa i vode pomiješanih u jednakom omjeru. Ostavite da djeluje nekoliko minuta i obrišite krpicom. Ne zaboravite očistiti i glave plamenika u toploj vodi, piše Večernji list.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!