Oglas

Jeste li probali?

Zapečene mahune sa sirom: Recept za hrskavi i fini ljetni prilog uz meso

author
Punkufer.hr
12. aug. 2025. 22:45
mahune
Foto:Shutterstock

Mahune su sjajan prilog uz mesna, riblja ili povrtna jela. Možete ih kuhati na različite načine i sljubljivati s raznovrsnim namirnicama.

Oglas

Mahune su ukusne kada ih napravite na varivo, apšmalcate s krušnim mrvicama ili ispirjate s nešto rajčica.

Mahune možete začiniti i ispeći u pećnici, a potom poslužiti kao prilog drugim jelima. Za ovaj recept ne treba vam mnogo sastojaka ni vremena – sve će biti gotovo za otprilike pola sata.

Sastojci za mahune:

Oglas

500 g svježih očišćenih mahuna

45 g naribanog parmezana

1-2 žlice biljnog ulja

1 čajna žličica češnjaka u prahu

Oglas

sol i papar po želji

Priprema mahuna:

Očišćene mahune stavite u zdjelu. Pomiješajte ih s uljem, parmezanom i češnjakom u prahu.

Začinite mahune sa solju i paprom po želji.

Oglas

Prebacite tako pripremljene mahune na papir za pečenje kojim ste prekrili lim za pečenje. Raspredite ih po limu za pečenje u jednom ravnomjernom sloju.

Pecite mahune u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva oko 15 minuta. Okrenute ih na drugu stranu i nastavite peći još 5 do 10 minuta, dok ne postanu vrlo hrskave.

Poslužite mahune tople kao predjelo ili prilog glavnom jelu. Dobar tek!

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android /iPhone/iPad

Oglas

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama