Haos u saobraćaju u Hrvatskoj, nekoliko udesa i zastoja, neke ceste su zatvorene (VIDEO)

Regija 19. jan 202412:48 0 komentara

Snijeg, koji od jutra pada, u dijelu Hrvatske stvara poteškoće u prometu. Osim što su zbog jakog vjetra u prekidu neke trajektne i katamaranske linije, u Zagrebu ne voze neki autobusi...

Crveni Meteoalarm uključen je za četiri regije: gospićku i riječku regiju, Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal, a DHMZ upozorava na mećavu i snježne zapuse.

“Poduzmite mjere samozaštite. Rasprostranjena pojava obilnog snijega i/ili značajnog prekrivanja ledom što za posljedicu ima prekid cestovnog, željezničkog i zračnog prometa i prijenosa robe/transporta. Velik je rizik da vozači ostanu zameteni. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti”, savjetuju prognostičari DHMZ-a.

Stanje na cestama

Prema posljednjim informacijama HAK-a, zbog susnježice i snijega otežano se vozi na cestama kroz Gorski kotar i Liku, mjestimice u Slavoniji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Ponegdje ima ugaženog ili mokrog snijega na kolniku te se na brojnim dionicama vozi usporeno, uz zastoje.

Kako javlja naša reporterka Tea Mihanović, u blizini Bosiljeva na autocesti A1 (Zagreb-Split) se stvaraju kolone, većinom se vozi jednom trakom jer lijeva nije očišćena. Kod odmorišta Vukova gorica policija skida teretna vozila s autoceste, javlja reporterka N1.

Došlo je do prometne nesreće na autocesti A3 na 42+000 km između čvora Otok svibovski i čvora Zagreb istok u smjeru Bregane, a promet se vodi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine 60 km/h.

Prometna nesreća je i na autocesti A4 na 50+500 km između čvora Breznički hum i čvora Nnovi Marof u smjeru Goričana, a promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 40 km/h.

Još jedna prometna nesreća je zabilježena i na autocesti A4 kraj čvora Sesvete u smjeru Goričana, a promet se vodi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine 60 km/h.

Prometna nesreća je i na autocesti A1 na 78+000 km između čvora Bosiljevo i čvora Ogulin u smjeru Dubrovnika, a promet se vodi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine 40 km/h.

Na autocesti Rijeka-Zagreb u Gorskom kotaru su sve ekipe zimske službe i prohodna je za osobna vozila, doznaje se od voditelja Tehničke jedinice Delnice HAC-a Valentina Crljenka.

Zbog olujnog vjetra je ovom autocestom između čvorova Delnice i Kikovica zabranjen promet za sva vozila osim osobnih i vozi se uz ograničenje brzine na 60 kilometara na sat. Vozače se poziva da ne pretječu ralice.

Problemi u prometu

Snijeg koji je u noći na petak počeo padati u sjevernim dijelovima Hrvatske otežava promet u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje na nekim mjestima zbog jakog vjetra nastaju nanosi snijega, a Zimska služba upozorava da se tijekom vikenda očekuju vrlo niske temperature.

“Naši kamioni s ralicama prođu i za 50 minuta je sve ponovno bijelo, a nažalost ne mogu odjednom biti na deset mjesta. Tamo gdje puše vjetar, opet nanosi snijeg na cestu i stvaraju se zapusi. Dajemo sve od sebe da ceste budu prohodne”, kazao je voditelj Cestarije Krapina, Nikica Krasnik.

U Varaždinskoj županiji palo je od tri do pet centimetara snijega, a Zimska je služba od 3 sata u noći u 3. stupnju pripravnosti.

Zagrebačka zimska služba u pripravnosti je od 22 sata sinoć, a od ranog jutra svih je 240 ekipa zbog snijega na terenu, priopćeno je u petak iz Grada Zagreba u kojemu ističu da tramvaji voze normalno.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!