Ministar odbrane Srbije: 3 tačke koje čine crvenu liniju u pregovorima o Kosovu

Regija 28. jan 202318:09 1 komentar
N1

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da su "crvene linije" Srbije u pregovorima oko Kosova "jasne" a to su po njegovim riječima, obavezno formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) i nepriznavanje Kosova kao druge države i njegovog članstva u Ujedinjenim nacijama.

„Sve ostalo je predmet za razgovore“, rekao je Vučević za današnje izdanje novosadskog lista Dnevnik.

On je optužio premijera Kosova Aljbina Kurtija da će koristiti „najperfidnije i podmukle metode kako bi eventualno isprovocirao neki sukob, i Srbe nastavio da kriminalizuje i predstavlja kao loše momke“.

Kurti: Ako je nešto malo bolje od RS-a, nije nužno i dobro

Upitan za izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da odluka o Kosovu neće biti donesena mimo građana, Vučević je povodom spekulacija da li bi to značilo održavanje referenduma ili vanrednih parlamentarnih izbora, rekao da će biti upotrebljeni „svi demokratski potencijali“ i da će „sve biti pred očima javnosti“.

Vučević je dodao da je nedavno podizanje borbene gotovosti vojske i policije na najviši stepen bila „poruka da će se preduzeti sve mjere da se zaštiti srpski narod i sačuva Srbija“.

„To je bio odgovor na neposrednu ratnu prijetnju i ono što čini Priština da bi ‘izvršila udar’ na sjever Kosova“, kazao je Vučević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare