Specijalci Kosovske policije blokiraju put ka selu Banjska

Regija 24. sep 202311:03 0 komentara
REUTERS: Fatos Bytyci

Noćas je ubijen kosovski policajac u selu Banjska u zvečanskoj opštini, dvojica ranjena, ali van životne opasnosti. Prema detaljima Kosovske policije, ubijeni su u zasjedi, kada je na tri redovne policijske jedinice iz Zvečana koje su došle zbog prethodno postavljene blokade od dva kamiona na mostiću pri ulazu u selo, otvorena vatra.

Vatra i detonacije su trajali više sati, a prema svjedočenju mještana, utihnulo je sve oko 7 sati jutros. Mještani Banjske su uplašeni i opisuju da se noćas vodio „pravi mali rat“.

Kosovski zvaničnici su odmah optužili Beograd i „srpske kriminalne bande“ za vinovnike tragedije, dok je šef kabineta Vjose Osmani saopštio: „Srpski ‘zeleni čovječuljci’ sa oklopnim vozilima nalaze se 15 km unutar teritorije Kosova (Banjska), gdje je teroristički napad na Kosovsku policiju rezultirao likvidacijom Kosovskog policajca, dok je drugi ranjen“.

Kurti: Izvršen je teroristički napad, ubijen jedan policajac, drugi ranjen, pucnjava još traje

Nekolicina kosovskih medija od jutros objavljuje slike manastira Banjska, uz ponavljanje informacije da se napadači navodno „kriju u ovom vjerskom objektu“, podsjećaju na ubistvo specijalca Envera Zumberija na sjeveru Kosova 2011. godine, objavljujući fotografije i puna imena sada ubijenog narednika, i drugog povrijeđenog policajca.

Prelazi su blokirani, a blokirani su i putevi koji vode ka Banjskoj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!