“Svaki glumac će okupiti više ljudi na pijaci nego Brnabić na mitingu”

Regija 26. maj 202311:32 komentara
N1

Glumac Voja Brajović rekao je danas da je "budalasta" izjava predsjednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darka Glišića da bi glumci kojima se ne sviđa režim trebalo da "idu negdje drugdje da glume".

Brajović je agenciji Beta kazao da je teško komentarisati budalaste izjave koje su loše i po onoga ko ih izgovora.

„Takve izjave imaju za cilj da se javne ličnosti stave van značaja i uticaja u društvu. Oni ne razumiju da će takve izjave naići na osudu i među njihovim pristalicama. Taj gospodin bi vjerovatno prvo promijenio glumce, a onda i narod. Ne mogu da razumijem tu vrstu poriva. Ovdje se radi o pokušaju da se čitava glumačka branša podijeli“, ocijenio je Brajović.

Dodao je da je upućivanje „nepodobnih“ glumaca da „idu negdje drugdje da glume“, isto kao kada bi rekli da poslanici kojima se ne dopada Skupština mogu da idu u skupštinu neke druge države.

„Kakve ima veze da li se umjetnik slaže ili ne slaže s režimom. Pa zar treba da se u umjetnosti dijelimo po osnovu političkog opredjeljenja. Svaki umjetnik služi svome narodu. Svakom umjetniku je dat dar od boga da unaprijedi civilizacijski napredak i obogati duh svog naroda“, rekao je proslavljeni srpski glumac.

Na pitanje zbog čega je Srpskoj naprednoj stranci problem to što glumci učestvuju na protestima građana „Stop nasilju u Srbiji“, Brajović je rekao da će svaki istaknuti glumac okupiti na pijaci više ljudi, nego Ana Brnabić (premijerka Srbije) na mitingu.

Predsjednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić poručio je glumcima kojima se ne sviđa režim da „idu negdje drugde da glume“.

Glišić je gostujući u četvrtak na televiziji Hepi kazao da čudi što neki glumci idu na proteste rame uz rame s onima u čije vrijeme se u filmove i serije ulagalo 119 puta manje nego danas.

„Neke znam lično, bili su dužni i ružni, zarađivali na kašičicu u vrijeme bivše vlasti, a u vrijeme, kako kažu ‘diktature’, snimaju po šest ili sedam serija mjesečno. A ne valja vam (predsjednik Srbije Aleksandar) Vučić, malo vam je 119 puta više ulaganja, gadna vam je država, gadan vam je režim? Pa, nemoj da glumite, idite negdje drugdje pa glumite“, poručio je Glišić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad