Upozorenje Srbima: Ne putujte u Tursku, posebno u Ankaru

Regija 30. nov 202217:19
Izvor: Ivica Dačić (TANJUG/ZORAN ZESTIC)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić upozorio je danas građane Srbije da u narednim sedmicama izbjegavaju putovanje u Tursku, a posebno u glavni grad ove države - Ankaru, zbog mogućih terorističkih napada.

„Želim da upozorim građane da se po informacijama bezbjednosnih službi u narednih nekoliko sedmica mogu očekivati teroristički napadi, a u ovom slučaju se ta informacija odnosi na glavni grad Turske Ankaru“, rekao je Dačić u izjavi Tanjugu.

Dodao je da treba imati u vidu da se to može odnositi i na druge krajeve Turske i zamolio građane Srbije, da ukoliko nemaju preku potrebu u narednim sedmicama izbjegavaju putovanje u tu zemlju.

„Ukoliko se već naši građani nalaze tamo, trebalo bi da izbjegavaju mjesta sa puno ljudi na javnom prostoru, kao što su pješačke zone, metro, autobuske i željezničke stanice i ostala slična mjesta. Ovo govorim isključivo iz razloga bezbjednosti, jer imamo obavezu da kao što to rade i druge zemlje upozorimo naše građane da se ne bi desilo da dođe do terorističkog napada, a da mi to nismo podijelili sa građanima“, rekao je Dačić.

Dodao je da su Srbija i Turska u dobrim odnosima, da razvijaju saradnju na svim nivoima.

„Međutim, iako nam je Turska prijateljska zemlja, moram da podijelim sa građanima informacije koje smo dobili od bezbjednosnih službi. Znači, savjet je i preporuka da se u narednih nekoliko sedmica izbjegavaju putovanja u Ankaru, a ukoliko putuju u neke druge gradove ili moraju da budu tamo, građani bi trebalo da izbjegavaju mjesta na kojima su mogući teroristički napadi“, poručio je Dačić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar