U svom rodnom gradu sahranjen je Roberto Cavalli

Showbiz 15. apr 202418:09 0 komentara
Shutterstock

Slavni dizajner Roberto Cavalli sahranjen je danas u svom rodnom gradu Firenci, gdje je preminuo 12. aprila u 83. godini.

Italijanska novinska agencija ANSA javila je da je dizajner preminuo kod kuće u Firenci, gradu u kojem je rođen, nakon duge bolesti.

Posljednji ispraćaj slavnog Roberta Cavallia okupio je njegovu porodicu – njegovih pet nasljednika, partnerku Sandru Nilson sa kojom je 2023. dobio ćerku, ali i bivše supruge.

Legendarnog modnog kreatora ispratile su i poznate ličnosti iz Italije, a Kavali je nakon službe ispraćen uz suze i apaluz.

Na sahrani je bila bivša supruga Roberta Kavalija, Eva Marija, sa kojom je on dobio troje dece Rejčel, Robina i Danijela Kavalija, koji se bave modnim dizajnom.

Brak Roberta Kavalija sa njegovom bivšom suprugom Evom trajao je od 1980. do 2010. godine.

Četiri godine nakon razvoda modni kreator je počeo vezu sa švedskim Plejboj modelom Sandrom Nilson koja je od njega mlađa 46 godina i sa kojom je ostao do smrti.

Vezu su pratile i određene kontroverze, kao i kritike, a Sandra je danas bila neutešna zbog velikog gubitka.

Sahrani je prisustvovala i najstarija kćerka čuvenog dizajnera Kristina Kavali, a od oca se oprostio i njen brat Tomazo koji se rijetko pojavljuje u javnosti, kao i prva supruga Kavalija Silvanela Đianoni, sa kojom je Roberto Kavali bio u braku od 1964. do 1974. godine.

Podsjetimo, Roberto Kavali, čovjek koji je obilježio decenije u svetu mode, rođen 15. novembra 1940. u Firenci, glavnom italijanskom centru za obradu kože. Kavali je bio poznat po upotrebi štampane kože i rastezljivih, peskarenih farmerki.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!