Kodro za N1: Željeli su posvađati mene i Vahu, moj stav po pitanju toga je veoma jasan!

N1

Prvi put nakon što je prestao biti selektor fudbalske reprezentacije BiH gost N1 televizije je bivši selektor Zmajeva Meho Kodro.

Kodro je u ekskluzivnom intervjuu za N1 govorio o brojnim temama, a dotakao se i situacije sa Vahidom Halilhodžićem, te provlačenjem njegovog imena u FSBiH.

“Mislim da je bio jedan razlog. Mene se htjelo skinuti. Oni su odluku donijeli prije svega što je se desilo. Priča o svemu, o Vahi je bio paravan da bi sakrili prave namjere. Pustili su dimnu zavjesu sa Vahom u javnost. I javnost je prihvatila tu mogućnost da bi bio selektor i nalijepili su se na tu priču. Sakrili su prave namjere. Znali su da Vaha neće voditi reprezentaciju, ali su znali da i oni ne žele Vahu. Vaha je trener vrlo dobar, sjajan, veliki stručnjak. Karakterna osoba, a takve karakterne osobe i stručnjaci njima ne odgovaraju jer struka otkriva nestruku, a karakter otkriva nemoral. Mislim da je to bila dimna zavjesa da javnost upute u jednom smjeru da bi oni mogli komotnije razmišljati kako me smijeniti”, rekao je Kodro.

Kaže i kako se možda za cilj imala namjera stvoriti nesuglasice između njega i Halilhodžića, ali je njegov stav po tome veoma jasan…

“Imam izvanredan odnos s Vahom. On je bio moj idol kada sam bio mlad, bili smo u istom klubu, u Veležu. Znam njegovu karijeru, znam kakav je karakter. Čak sam imao osjećaj da je bilo osjećaja da stvore problem između mene i Vahe u jednom momentu, ali u tome naravno neće uspjeti. Pokušano je da se iskoristi Vahino ime kako bi se došlo do rezultata i pitanja mog slučaja. Nemam dileme i nikad je nisam ni imao.”, jasan je Meho Kodro.

Kompletan, ekskluzivni intervju sa Mehom Kodrom možete pratiti večeras od 20 sati direktno na N1 televiziji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ: