Gruzija preživjela napade Češke i osvojila prvi bod ikad na Evropskim prvenstvima

Nogomet 22. jun 202416:57 0 komentara
REUTERS/Annegret Hilse

Fudbaleri Češke i Gruzije remizirali su rezultatom 1:1 u utakmici drugog kola grupe F Evropskog prvenstva u fudbalu.

Česi su odlučnije ušli u meč. Odlučili su preuzeti posjed lopte i inicijativu, dok su se Gruzijci limitirali na iskorištavanje kontranapada i eventualnih grešaka favorizovanih Čeha.

JOŠ SPORTA

Češka je iskoristila dobar pritisak na protvnika i postigla pogodak u 23. minuti, no zbog igranja rukom Hložeka, on je opravdano poništen.

Nastavili su Česi napadati do kraja poluvremena, a onda hladan tuš. Ubacio je Kvaratskhelija iz slobodnog udarca, poskliznuo se Holeš i zicer se stvorio pred kapitenom Kašijom, no sjajno mu je obranio udarac Stanek! Iz te akcije ponovo je reagovala VAR soba jer je Hranač igrao rukom, a siguran sa bijele tačke je bio Mikautadze za vodstvo Gruzije.

U drugom poluvremenu gledali smo reprizu sa početka meča. Česi su napadali, stvorili 4 sjajne šanse, no lopta nije završila u mreži. To nije bio slučaj u 59. minuti, kada je Češka konačno pogodila nakon kornera. Coufal je centrirao sa desne strane, a Schick je prsima ubacio loptu u gol sa metar udaljenosti.

Nastavili su napadati reprezentativci Češke, u 77. minuti rezervista Chytil, igrač koji je ušao umjesto Schicka, glavom je pucao malo pokraj suprotne stative.

REUTERS/Annegret Hilse

Pred kraj utakmice Češka je izvela opadu gola Gruzije, ali do kraja nisu uspjeli postići pogodak, pa je ostalo neriješeno 1:1, što je rezultat koji ne odgovara niti jednoj selekciji, budući da sada obje reprezentacije imaju po bod, dok Turska i Portugal imaju po tri.

Standings provided by Sofascore

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!