Škotska i Švicarska podijelili bodove u susretu sa dva poništena pogotka

Nogomet 19. jun 202422:52 0 komentara
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Fudbaleri Škotske i Švicarske remizirali su rezultatom 1:1 u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Škoti su krenuli vrlo agresivno, ali u prvih deset minuta nisu uspjeli probiti odbrambeni bedem Švicaraca.

To im je krenulo za rukom u 13. minuti. Švicarska je uspjela utišati agresivni početak Škotske i činilo se kako polako preuzimaju konce susreta. Međutim, nakon švicarskog kornera, Gilmour je povukao kontranapad Škotske te sjajno uposlio McTominayja koji je snažno zapucao, a od Schara se lopta odbija u mrežu.

REUTERS/Wolfgang Rattay

Nije bilo velikih šansi za novi gol na bilo kojoj strani sve do 26. minute, a onda je Švicarska izjednačila nakon greške odbrane Škotske. Anthony Ralston je poslao loptu unazad, tamo nije bilo njegovih saigrača, a prvi na lopti je bio Xherdan Shaqiri koji je šutirao iz prve i postigao sjajn gol s ruba šesnaesterca.

REUTERS/Piroschka Van De Wouw

U 33. minuti Švicarci su postigli novi pogodak. Nakon kornera Škoti su otklonili opasnost, no lopta se vratila u šesnaesterac, gdje se sam našao Ndoye i zatresao mrežu, no nakon pregledanja VAR tehnologije utvrđeno je da je Ndoye bio u ofsajdu, te je gol poništen.

Do kraja Poluvremena ozbiljnije su samo jednom zaprijetili Škoti. Robertson je izveo korner sa lijeve strane, lopta je pala na glavu Che Adamsa koji je šutirao u bliži ugao, ali je Sommer odlično intervenisao.

Početak drugog poluvremena nije bio ni izbliza zanimljiv kao start utakmice. Obje selekcije su igrale mnogo opreznije.

Tek u 59. minuti Švicarska je imala stopostotnu šansu. Nakon dugog dodavanja prema naprijed Ndoye je izdržao Tierneya na leđima i šutirao sa ivice šesnaesterca, no lopta odlazi nekoliko centimetara pored desne stative golmana Gunna, a u istoj akciji Tierney se teško povrijedio i morao je napustiti teren na nosilima.

REUTERS/Wolfgang Rattay

U 67. minuti velika šansa Škotsku. Nakon slobodnog udarca i ubacivanja sa desne strane, Hunley je glavom sa 7 metara pogodio desnu stativu golmana Sommera, a McTominay nije uspio loptu pospremiti u mrežu.

REUTERS/Wolfgang Rattay

U 78. minuti novu šansu imao je Ndoye, međutim njegov šut je bio ponovo neprecizan.

U 82. minuti Škotska je za samo nekoliko sekundi imala tri šanse, ali sva tri puta je iz srca šesnaesterca McTominay izblokiran.

REUTERS/Thilo Schmuelgen

Švicarska je samo minut kasnije postigla još jedan pogodak. Embolo je istrčao kontru, izašao sam pred Gunna i lobovao ga, ali se prilikom dodavanja našao u ofsajd poziciji, pa je gol s pravom poništen.

Konačno u 90. minuti posljednju veliku šansu stvorili su Švicarci. Nakon ubacivanja iz slobodnog udarca sa desne strane, na lopti je bio Zeki Amdouni, ali je neshvatljivo sa 5 metara promašio gol.

Standings provided by Sofascore

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

JOŠ SPORTA

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!