Alma Dautbegović-Voloder

TV lica 11. sep 201413:38 > 07. mar 2022 16:27
Izvor: N1

Producentkinja/Prezenterka

Alma Dautbegović-Voloder, diplomirana ekonomistkinja i studentica master studija komunikologije. Sa 13 godina ušla je u svijet medija kroz rad na Radiju ZID. Nakon toga, 16 godina radnog iskustva stekla je na Televiziji Sarajevo pri čemu je stekla znanja funkcioniranja javnog servisa. Reprezent Alminih vještina kao reporterke jeste Eurovizijsko takmičenje. Građani BiH su iz minute u minutu pratili Bosnu i Hercegovinu na Euroviziju zahvaljujući njenom angažmanu. Kao svoju vrlinu Alma navodi kreativnost što je potkrijepila svojom autoskom emisijom „Obavezan smjer“ koja je doživjela čak 370 izdanja sa preko 450 gostiju na TV Sarajevo. Pored ove emisije na TVSA radila je i kao urednica i voditeljica emisije „Dobre vibracije“ i „Pusti muziku“. Za sebe kaže da je uvijek spremna za nova znanja čemu svjedoči i činjenica da je nakon javnog servisa, spremno i odlučno ušla u svijet privatnih medija. Početak upoznavanja privatnih medija za Almu Dautbegović Voloder počinje 2014 godine kada se zapošljava na N1 televiziji kao producentkinja i prezenterka. Kroz rad na N1 televiziji stekla je nova iskustva na reporterskim pozicijama ali i TV emisijama. Dugi niz godina radi jutarnji program Novi dan, ali zahvaljujući svojoj lepezi iskustva jako dobro se uklopila u večernji program odnosno Večernji studio N1 televizije.

Njeno dugogodišnje iskustvo danas joj omogućava da bude aktivna predavačica na raznim radionicama, konferencijama pri čemu svoje znanje i iskustvo prenosi na mlađe generacije i na taj način doprinosi poboljšanju budućnosti Bosne i Hercegovine.

Alma je medijska aktivistkinja i svojim radom utiče na val pozitivnih društvenih mreža. Pored toga, jedan od najvažnijih identiteta za Almu jeste identitet majke iako za sebe tvrdi da je oduvijek bila dobra kćerka i sestra.