Nevjerovatna metoda kako Barcelona uvjerava Srnu da potpiše

Vijesti 05. jan 201709:37 > 09:49
Reuters

Barcelona je itekako "zagrizla" za hrvatskog igrača Darija Srnu. Koriste sve moguće kanale kako bi uvjerili Srnu da potpiše za katalonski tim.

Problem u dovođenju Srne na Nou Camp je visina plaće koju, u ovom trenutku zbog fair playja, u Barceloni ne mogu ponuditi igraču Shakhtar. S druge strane, ni Srna nije dao jasno do znanja da želi po svaku cijenu stići na Nou Camp.

Zbog toga su, piše Don Balon, u upravi katalonske ekipe odlučili iskoristiti WhatsApp i poslati poruku Srni.

“Dođi, nemoj da sumnjaš. Igrati u Barceloni je zlatna prilika. Nećeš pogriješiti”, navodi isti izvor sadržaj poruke koja je otišla na adresu Srne.

Iako nije jedina opcija, Darijo Srna slovi kao najizgledniji kandidat za poziciju desnog beka. Kontakti između Barcelone i Shakhtara već su ostvareni, a ukrajinski klub navodno nema namjeru kočiti odlazak svog kapitena. Ono na čemu se trenutno radi su lični uslovi saradnje između Barcelone i Srne.

Sport tvrdi da Barcelona želi potpisati ugovor do kraja sezone, a onda 1+1 godina, ovisno o njegovim (ne)nastupima. Ukoliko ispuni kvotu nastupa i ostvari očekivanja kluba bit će mu produžen ugovor, a ukoliko će više “grijati klupu” Barca ili Srna imaju pravo raskinuti saradnju odnosno ne produžiiti je na iduću sezonu. Krajnja godina do koje katalonski klub nudi ugovor bivšem reprezentativcu je ljeto 2019.

“Srna je iskusni igrač koji će odmah podignuti kvalitetu momčadi. On je rođeni pobjednik i pravi kapiten na terenu. Njegova sportska karijera je jednostavno veličanstvena. On je igrač koji će sigurno isporučiti za kratak period u kojem ga Barcelona treba”, piše Sport.

Srna je igrač Shakhtara od 2003. godine kada je ostvario transfer iz splitskog Hajduka. Za reprezentaciju je odigrao nevjerovatne 134 utakmice i postigao 22 pogotka. Ovoga ljeta je rekao zbogom reprezentaciji nakon ispadanja u osmini finala Europskog prvenstva od kasnijeg pobjednika Portugala.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.