Fudbaleri Željezničara na meti opasnih kriminalnih grupa

Vijesti 20. mar 201708:56 > 10:08
N1

Fudbaleri sarajevskog Željezničara posljednjih mjeseci ponovo su na meti opasnih kriminalnih grupa.

Naime, igrači tima s Grbavice ponovo su žrtve automafije koja godinama najradije ”lovi” upravo u ovom dijelu grada. Posljednji je neugodnost doživio novi fudbaler Plavih Goran Zakarić. Povremeni reprezentativac proteklog vikenda je ostao vozila koje je ukradeno na parking prostoru ispred zgrade u kojoj stanuje.

Nešto ranije, s istim problemom susreli su se i drugi igrači Plavih. Svojevremeno je bez automobila ostao napadač Eldin Adilović, a s istom sudbinom morao se pomiriti i Samir Bekrić.

”Ovo je strašno, imao sam grozno iskustvo, i uvijek je teško sjetiti se tog događaja. Nadam se da će ovoga biti manje i da će policija imati više uspjeha u pronalasku kradljivaca. Mnogo mi je žao saigrača Zakarića i nadam se da će policija uraditi svoj posao”, kratko je za N1 kazao Bekrić.

Više sreće nije imao ni Marijan Antolović čiji je slučaj bio medijski najprisutniji. Bivši golman Željezničara na koncu je pronašao svoj automobil, ali u ne baš dobro stanju. Potom se u njemu fotografisao.

Podsjećamo, mediji su proteklog vikenda izvještavali i o krađi vozila koje pripada selektoru fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmedu Baždareviću.

Treba naglasiti da je bilo informacija o još nekim igračima kluba s Grbavice koju su na slične načine ostajali bez svojih skupocjenih ljubimaca, ali takve vijesti nikada nisu dobili zvanične potvrde. U svakom slučaju, igrači Plavih moraju biti oprezni jer automafija vreba ulicama i trgovima svog omiljenog dijela bosanskohercegovačke prijestolnice.

Prema istraživanjima, najviše automobila na području Kantona Sarajevo se ukrade u naseljima Ilidža, Novi Grad i Novo Sarajevo, a statistički – to iznosi dva ukradena automobila dnevno.

Naselja Dobrinja i Grbavica, upravo gdje je smješten stadion FK Željezničara, najčešće su polje djelovanja auto mafije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.