U Banjoj Luci organizovan doček Pravoslavne nove godine

Vijesti 12. jan 201516:02 > 16:15
Srna

Doček Pravoslavne nove godine bit će organizovan u Banjoj Luci ispred Kulturnog centra "Banski dvor" i pred portom hrama Hrista Spasitelja.

Doček Pravoslavne nove godine biće organizovan u Banjoj Luci ispred Kulturnog centra “Banski dvor” i pred portom hrama Hrista Spasitelja.

Na današnjoj sjednici organizacionog odbora rečeno je da je sve spremno za doček, a program proslave nove godine po julijanskom kalendaru počet će 13. januara u 21 sat.

U kulturno-umjetničkom programu nastupiće Gradski tamburaški orkestar, Veliki narodni orkestar Centralnog kulturno-umjetničkog društva mladih “Veselin Masleša”, te ansambl Zdravka Ćosića.

Veliki vatromet najavit će u 23.55 dolazak Pravoslavne nove godine, a u ponoć će početi moleban u hramu Hrista Spasitelja.

Proslavu će obezbjeđivati pripadnici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, a bit će angažovane i sve dežurne službe.

Iz Gradske uprave ponovo apeluju na građane da za vrijeme praznika ne koriste pirotehnička sredstva, a vozačima da ne voze pod dejstvom alkohola.

U Republici Srpskoj u toku je preventivna kampanja pod nazivom “Stop alkoholu na točkovima”, čiji je cilj da se ukaže na negativne posljedice vožnje pod dejstvom alkohola te da se poveća nivo bezbjednosti saobraćaja.

U Bijeljini sutra neće biti organizovanog dočeka Pravoslavne nove godine na otvorenom kakav je uobičajen u gradovima i opštinama Srpske i Srbije, potvrđeno je u Gradskoj upravi.

U gradu koji je drugi po veličini u Republici Srpskoj, sa 115.000 stanovnika, nije bilo organizovanog dočeka na trgu ni za doček međunarodne Nove godine.