Naučite praviti svjetske specijalitete na Foodini festu

Vijesti 10. mar 201512:59 > 13:02
Fena

Foodini good food fest - festival dobre hrane otvoren je danas u Sarajevu, a posjetioci će tokom osam sati imati priliku kušati specijalitete iz različitih dijelova svijeta, ali i gledati pripremu tih jela.

Cilj tog festivala je promocija bosanskohercegovačke kuhinje, ali i prezentacija internacionalne.

Organizatori su prilikom otvaranja kazali da je Foodini good food fest mjesto koje okuplja uspješne kompanije i proizvođače, ali i pojedince koji će se predstaviti svojim proizvodima i specijalitetima.

Namjera je i okupljanjem raznih izlagača izgradi čvrstu bazu na kojoj će se temeljiti i dalje razvijati gastronomska ponuda u BiH, a jedan od primarnih ciljeva je spojiti ugostitelje s domaćim proizvođačima.

Fena
Fena
Fena
Fena
Fena

Posjetioci će u poslovnom centru UNITIC do 18.00 sati imati priliku probati specijalitete predstavnika sarajevskih, tuzlanskih, visočkih i drugih restorana iz BiH, ali i kuhara francuske i indonežanske ambasade u BiH.

Udruženje kuhara u BiH predstavit će nekoliko zanimljivih tehnika i načina pripreme jela kao što je priprema hrane po halal standardu te prezentacija tehnika i načina pripreme jela koja se pripremaju na evropskim takmičenjima kuhara.