Stranka Petra Đokića zatražila njegovu smjenu

Vijesti 23. jan 202019:19 > 19:22
N1

Poslanici Socijalističke partije u Narodnoj Skupštini Republike Srpske napustili su današnju sjednicu Izvršnog odbora partije, te održali sastanak kluba poslanika gdje su donijeli zaključak da od premijera Radovana Viškovića traže smjenu ministra rudarstva i energetike i predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića.

“Jasno je da ne postoji podrška za ono što predsjednik partije radi u svojstvu ministra rudarstva i energetike. Naš prioritet je da sačuvamo ugled partije, ugled institucija Republike Srpske i ugled ministarstva. Umjesto pritisaka i izbjegavanja da se da bilo kakav odgovor, bolje bi bilo da se povuče sa pozicije ministra, jer to nije samo naš zahtjev, nego i zahtjev članstva, među kojem je veliki broj demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske. Veoma je važno da naglasimo da predsjednik Đokić nije imao podršku partije za potpisivanje ugovora na koji je negativno mišljenje dalo i Pravobranilaštvo Republike Srpske, u slučaju vjetroelektrane Grebak“, istakao je šef Kluba poslanika SP u NSRS i potpredsjednik Socijalista Maksim Skoko.

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka i narodni poslanik Goran Selak naglasio je da nijedan pojedinac ne može da bude iznad statuta partije ili da radi suprotno politikama za koje se zalažu Socijalisti, te da je napuštanje sastanka logičan odgovor na pokušaje da se zataškaju problemi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad