PDP: U RS smanjiti sve fiskalne i parafiskalne namete

Vijesti 11. feb 202012:13 > 12:20
N1

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović predao je danas Narodnoj skupštini Republike Srpske Deklaraciju o fiskalnoj politici. Cilj deklaracije je smanjenje fiskalnih i parafiskalnih nameta i racionalizacija administracije.

“Mislim da je zaista krajnje vrijeme da se odredimo o ključnim elementima ekonomske politike i o strategiji privrednog razvoja RS “, rekao je predsjednik PDP-a.

Borenović dodaje da je danas predat vrlo važan strateški dokument, kojim RS treba da se odredi u kom pravcu, kada je u pitanju fiskalana i ekonomska politika, treba da ide RS.

“Ovom deklaracijom mi definišemo da fiskalna politika da fiskalna politika Republike Srpske bude zasnovana na najnižim porezima, doprinosima, najnižim taksama i svim drugim fiskalnim nametima u regiji”, rekao je Borović.

Dodaje da administracija mora postati racionalna, efikasna, brza i ekonomična, da se u svim lokalnim zajednicama smanje fiskalni i parafiskalni nameti.

“Naravno da je vrlo važno da NSRS zatraži od svih predstavnika u zajedničkim Instucijama BiH zatraži da spriječe povećanje PDV-a”, potcrtava predsjednik PDP-a i poslanik u PS BiH.

Jako je važno zaključuje Borenović da se po ovom pitanju postigne konsenzus- smanjiti namete i napraviti funkcionalan i ekonomičan administrativni aparat.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad