U stambenom objektu na Stupu pronađeno 175 migranata

Vijesti 12. mar 202013:16 > 13:21
Čitatelj N1

U sarajevskom naselju Stup policija je jutros pretresla stambeni objekt u kojem je pronašla 175 migranata.

“U jutarnjim satima po prethodno pribavljenoj naredbi Općinskog suda Sarajevo policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) izvršili su pretres stambenog objekta lociranog na Stupu, u ulici Munira Gavrankapetanovića, i u objektu zatekli 175 migranata”, potvrdio je Feni glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Tom prilikom kod jednog migranta je pronađena određena materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu, te je on priveden na dalju kriminalističku obradu u službene prostorije Uprave policije MUP-a KS. – Preostala 174 migranta su prevezena u Imigracioni centar u Blažuju, Općina Ilidža – dodao je Hadžiabdić.

Navedenu aktivnost Uprava policije je provela u saradnji sa Službom za poslove sa strancima i Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove KS.

– Aktivnosti ovakve prirode će se nastavljati i tokom narednog perioda na području Kantona Sarajevo, a sve kako bi preventivno djelovali na eventualno vršenje krivičnih djela, odnosno sprečavanja da osobe neovlašteno izdaju smještaj migrantima te da budu sankcionirane od nadležne Kantonalne uprave za inspekcijske poslove – kazao je za Fenu Hadžiabdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad