Poziv biskupa Komarice na duhovno ujedinjenje s vjernicima svih religija u BiH

Vijesti 13. maj 202007:28 > 07:32
N1

Biskup Franjo Komarica uputio je jučer poziv župnicima i upraviteljima župa na duhovno ujedinjenje u Dan molitve, posta, i djela ljubavi, 14. svibnja koji prenosimo u cijelosti.

“Draga braćo župnici i upravitelji župa,

Tajništvu naše Biskupske konferencije proslijedilo nam je dokument iz Apostolske nuncijature u Sarajevu o želji pape Franje, izražene u nedjelju, 3. svibnja 2020. da se i članovi Katoličke Crkve 14. svibnja ove godine duhovno ujedine s vjernicima svih religija u Dan molitve, posta i djela ljubavi, ‘kako bismo zamolili Boga da pomogne čovječanstvu da prebrodi pandemiju koronavirusa’.

Papa je još 12. travnja o. g. poručio kako ‘ovo nije vrijeme ravnodušnosti, egoizma i podjela, jer čitav svijet trpi i mora se ponovno ujediniti u suočavanju s pandemijom’.

Potaknuti tim riječima, a i prije njih, članovi naše biskupijske zajednice bili su pozvani da svakodnevno mole i rade na tu nakanu.

I ovaj put ćemo rado poslušati Svetog Oca i potaknuti sve članove naše biskupijske (a Vi – svoje župne zajednice) da se u četvrtak, 14. svibnja 2020. svjesno i dragovoljno ujedine pred Bogom s mnoštvom drugih vjernika u življenju općih vrijednosti molitve, posta i djela ljubavi kao ‘svjedočanstva veličine vjere u Boga koji ujedinjuje podijeljena srca i uzdiše ljudski duh’.

Neka dobri bog usliše naše molitve, milostivo pogleda naš post i djela ljubavi i neka nas sve blagoslovi”, stoji u pozivu biskupa Franje Komarice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad