Drljević: Pandemija potakla da sve što je nataloženo godinama sada ispliva

Vijesti 20. maj 202020:32 > 20:32
N1

Predsjednik Ljekarske komore FBiH dr. Harun Drljević je u večerašnjem Pressingu na N1 kazao da su dešavanja za vrijeme korona virusa i afere koje su nastale ustvari pokazatelj disfunkcionalnosti države.

Kada je riječ o nekim najavama novog vala virusa, kazao je da je sve za sada na nivou spekulacija. 

“Nemamo egzaktne prognoze o novom talasu, to su spekulacije. Kada je pitanje nabavke respiratora, liječnička komora FBiH se ne bavi javnim nabavkama. Mi radimo jedan drugi posao”. 

VEZANE VIJESTI

Kaže da je predlagao da neko iz Ljekarske komore bude član Kriznog štaba, radi stručnosti.

“Prije ove nabavke, Ljekarska komora se obratila ministru Mandiću i predsjednici Štaba Jelki Milićević da jedan od članova komore uđe u sastav Kriznog štaba. Svi kantoni su pratili situaciju na svojoj regiji i primjetili smo da postoji disfunkcija među kantonima. Pojedini kantoni su imali i previše testova, neki nisu nikako. Pokušali smo biti od koristi, ne da vodimo rat, nego pomognemo da se to sinhronizuje”.

Korona je, ističe, potakla da sve što se godinama nataložilo od problema sada ispliva na površinu.

“Ovo pokazuje kompletnu disfunkcionalnost ove države. Korona je potakla da sve što je nataloženo sada isplivava. Sve to poprilično smiješno izgleda, ali to je naša realnost”.

“Mislim da je smrt kolege Pašagića i gospođe koju ste spomenuli greška pogrešnog puta pacijenta”, kazao je i pozvao svog kolegu dr. Stevanovića da kao političar iznese detalje pred Skupštinu KS.

“Kolega Stevanoviću, vi ste u politici, iznesite ovo na Skupštini KS da ljudi ne bi umirali dalje”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad