Telegrami saučešća povodom smrti Bukvarevića: Rijetke su takve ljudske veličine

Vijesti 29. jul 202012:55 > 13:03
N1

Povodom smrti federalnog ministara za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića, koji je preminuo jutros na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), upućeni su brojni izrazi saučešća.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je  telegram saučešća porodici Bukvarevića.

“S velikom tugom sam primio vijest o smrti našeg dragog Salke Bukvarevića. Pamtit ćemo ga kao dobrog čovjeka, koji je predano i odgovorno obavljao svaku povjerenu dužnost u korist naše domovine i njenih ljudi. Molimo Allaha dž.š. da mu podari lijepi džennet, a porodici snagu i sabur u ovim teškim trenucima”, navodi se u telegramu. 

VEZANE VIJESTI

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća porodici preminulog federalnog ministra. 

“S iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti ministra Salke Bukvarevića. Upućujem najdublje izraze saučešća njegovoj supruzi, djeci, porodici, prijateljima i kolegama. Salko Bukvarević ostat će zapamćen zbog upečatljivog rada i doprinosa našoj zajednici, a njegov prerani odlazak veliki je gubitak za bosanskohercegovačko društvo”, naveo je Komšić.

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izrazio je saučešće porodici Bukvarević.

“Duboko me pogodila informacija da je naš Salko Bukaverić preselio na Ahiret. Dobar insan i dobar ministar. Godinama je bio jedan od ljudi po kojima je SDA u Tuzlanskoj regiji bila prepoznatljiva. Pamtićemo kao kao tihog, vedrog i uvijek raspoloženog čovjeka, istinskog patriotu i u ratu i u miru, koji je svaki povjereni posao obavljao vrijedno i istrajno. Njegovoj porodici upućujem iskreno saučešće i molim Boga da im podari strpljenje”, naveo je Izetbegović.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić uputio je telegram saučešća porodici Bukvarevića.

“S velikom tugom smo primili vijest da je na ahiret preselio naš dugogodišnji suborac i saradnik Salko Bukvarević. U ime Saveza za bolju budućnst BiH i svoje lično ime, upućujem Vam izraze najiskrenijeg saučešća u ovim teškim trenucima za porodicu Bukvarević. Izražavam poštovanje i suosjećanje sa njegovim najbližim, prijateljima i suborcima, koji će ga pamtiti kao istinskog patriotu i vrijednog borca za Bosnu i Hercegovinu”, naveo je Radončić u telegramu.

U ime rukovodstva Skupštine KS-a i svoje lično ime predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik rekao je: 

“Duboko nas je rastužila i iznenadila vijest o smrti ministra Bukvarevića. Njegovoj porodici ostaje velika praznina i bol zbog nenadoknadivog gubitka, a mi vam upućujemo izraze iskrenog i najdubljeg saučešća i saosjećanja”. 

Iz Koordinacije temeljnih boračkih organizacija ARBiH kazali su da su sa tugom i nevjericom primili vijest da je saborac i prijatelj Salko Bukvarević preselio na bolji svijet.

“Iako će nama trebati puno vremena da se pomirimo s tim da ga više nema među nama, njegov osmjeh, njegova topla riječ i razumijevanje uvijek će biti prisutni. Davao nam je snagu i moral da budemo istrajni u očuvanju Bosne i Hercegovine kao jedine nam domovine koju smo zajedno s njim odbranili, ali i da sačuvamo dignitet svakog pripadnika boračke populacije. Rijetke su takve ljudske veličine kao što je bio on. Pamtit ćemo ga po njegovim dobrim djelima, njegovom tihom tonu prema svakom pripadniku boračke populacije, njegovom strpljenju i razumijevanju u svakoj prilici. Njegovoj porodici želimo sabur, a nama da čuvamo sjećanje na ovakvu ljudsku gromadu. Neka mu Allah Dragi podari džennet”, naveli su u telegramu saučešća.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad