Pandurević: Krupna nacionalna izdaja Milorada Dodika

Vijesti 09. sep 202009:28 > 09:32
N1

Odluka tzv. ''srpske reprezentacije'' u Savjetu ministara BiH da predlože članove Komisije za NATO integracione procese BiH iz Republike Srpske jasno potvrđuje da je MAP za BiH aktiviran, odnosno da je šarena laža Milorada Dodika tzv. ''Program reformi'' u stvari bio ANP – istakla je član Glavnog odbora SDS Aleksandra Pandurević.

„Glavni zadatak Komisije, prema njenim propisima, jeste da pripremi BiH za članstvo u NATO-u, i ovim tempom, do kraja ovog mandata možemo očekivati da Dodik i Tegeltija upute i zvaničan zahtjev za članstvo u NATO-u“, naglasila je Pandurević.

Ona je kazala da je ovo stara i već viđena igra Milorada Dodika: dok galami o patriotizmu, ispod tepiha krije krupne nacionalne izdaje.

„Tako je i ovaj put. Dok je gamalio o ”mrskim Amerikancima i njihovom NDI”, povlačeći vitalni nacionalni interes na stručno i tehničko osposobljavanje Centralne izborne komisije da se smanje izborne krađe, ispod tepiha je tim istim mrskim mu Amerikancima servirao Komisiju za NATO integracije“, istakla je Pandurević.

Članica Glavnog odbora SDS je rekla kako Dodik u očima naroda voli biti i rusofil i da Ruskoj Federaciji vjerovatno priča da je to Komisija za NATO dezintegracije.

„No, djela govore drugačije, a njih uvijek treba gledati. Nebojša Radmanović i Nikola Špirić su od 2006-2010 godine, kao srpski član Predsjedništva BiH i predsjedavajući Savjeta ministara BiH, poveli BiH i Republiku Srpsku ka NATO-u, a danas to kao tandem nastavljaju Milorad Dodik i Zoran Tegeltija. Narodna skupština Republike Srpske im, nažalost, služi kao šminkernica za peglanje imidža i predstave za narod, a onda otrče u Sarajevo i ljube skute svim onim strancima koje su pljuvali u Banja Luci i još marševim korakom požure u NATO“, pojasnila je Pandurević.

Ona je rekla da je tzv. ”Programom reformi”, Dodik potpuno isključio Republiku Srpsku i njene institucije iz procesa odlučivanja o ulasku u NATO. Sve je prepustio nivou BiH.

„Tako da će i odluku o zahtjevu za članstvo u NATO-u donijeti on i Zoran Tegeltija“, zaključila je Aleksandra Pandurević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad