Završen skup podrške Oriću, Švicarce posjećuju u ponedjeljak

Vijesti 12. jun 201516:40 > 16:43
N1

U Sarajevu je završen mirni protest podrške ratnom komandantu u Srebrenici Naseru Oriću, a bivši borci su, nakon što nikoga nisu zatekli u Ambasadi Švicarske, poručili da će ponovo doći u ponedjeljak.

Bivši borci, majke Srebrenice i mnogobrojni građani okupili su se ispred zgrade državnog Parlamenta nakon čega prošetali do Ambasade Švicarske gdje nisu zatekli nikoga od diplomata.

Šerif Patković, predsjednik Saveza nosilaca najviših ratnih priznanja Federacije BiH, poručuje da će ponovo doći u ponedjeljak jer žele informacije o hapšenju Orića u toj zemlji. Poručili su i da ne žele ambasadora Srbije u BiH.

“S obzirom da nismo zatekli nikoga od predstavnika diplomatskog osoblja Švicarske, nismo uspjeli da prenesemo našu poruku. Ponovo ćemo doći u ponedjeljak”, istakao je Patković.

Prema njegovim riječima, njihova obaveza je da dođu ponovo u ponedjeljak i da pokušaju da razgovaraju sa predstavnicima švicarske ambasade.

“Želimo i mi detalje da znamo šta ćemo poduzeti. Ako se radi o tome da su napravili administrativnu grešku onda se moraju se nositi sa posljedicama”, poručio je Patković.