Giro Bambino danas na Vilsonom šetalištu u Sarajevu

Vijesti 13. jun 201512:01 > 12:03
Pixabay.com

Giro Bambino, biciklistički praznik za "malu raju", bit će održan danas na Vilsonovom šetalištu, u organizaciji Udruženja Giro di Sarajevo.

Kao i ranijih godina, najmlađi biciklisti Sarajeva imat će priliku oprobati svoje vještine na posebnom poligonu, uz podršku i savjeta članova Giro di Sarajevo.

Podršku malim bajkerima pružit će i članovi reprezentacije BiH u cestovnom biciklizmu, koji će dan kasnije nastupiti na trci Sarajevo Grand Prix, a koji se ovih dana pripremaju u glavnom gradu.

Od ponedjeljka treniramo u okolici Sarajeva i raspoloženje je na odličnom nivou. Izuzetno nam je drago što ćemo biti u prilici uveličati ovaj biciklistički događaj koji našim mališanima zaista mnogo znači“, kazao je Emir Hulusić, reprezentativac i član ekipe Team Giro.

Najbolji biciklisti koje BiH trenutno ima na Vilsonovom šetalištu će asistirati djeci pri prolasku kroz poligon, ali bit će tu da odgovore na sva pitanja koja mališani budu imali što se tiče profesionalnog biciklizma.

Giro Bambino je rekreativni događaj koji nema takmičarski karakter, ali će, uz pomoć sponzora, biti podijeljeni pokloni.

Prijave će se obavljati na mjesta događaja. Početak je planiran u 15 sati.