Brčko: Određen pritvor uhapšenima u akciji "Glasač"

Vijesti 16. nov 202013:50 > 13:55
Dron.ba za N1

Osnovni sud u Brčkom odredio je pritvor Elviru Saletoviću i Sanelu Pengiću, koji su prije tri dana uhapšeni u operativnoj policijskoj akciji kodnog naziva "Glasač". Njima je pritvor određen zbog sumnje na udruživanje radi počinjenja krivičnog djela povrede slobode odlučivanja birača i usljed opasnosti da bi mogli ponoviti krivično djelo i uticajem na svjedoke ometati krivični postupak.

Pod nadzorom ovog tužilaštva, Policija Brčko distrikta BiH je krajem prošle sedmice realizirala operativnu akciju kodnog naziva Glasač, u okviru koje je nakon niza zajednički sprovedenih istražnih aktivnosti, slobode lišila Saletovića i Pengića.

VEZANE VIJESTI

Sumnja se da su oni kandidatu s liste jedne političke partije za lokalne izbore ponudili više stotina glasova, koje bi mu osigurali za novac tako da im dio novca isplati odmah, a ostatak poslije izvršenog glasanja na dogovoreni način. Obojica su osumnjičeni za krivično djelo Udruživanje radi počinjenja krivičnog djela (iz člana 334 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) u vezi sa krivičnim djelom Povreda slobode odlučivanja birača (iz člana 192 stav 1 Krivičnog zakona).

Pritvaranjem Saletovića i Pengića broj pritvorenih, koji se sumnjiče za krivična djela počinjena u vezi s izbornim procesom na ovom području, narastao je na devet, dok se u međuvremenu istražne aktivnosti Tužilaštva i Policije i dalje nastavljaju, saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

%MCEPASTEBIN%