Rasprava o sigurnosti u BiH "iza zatvorenih vrata"

N1

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH sutra će nakon redovne održati posebnu sjednicu na kojoj će, bez prisustva javnosti, obaviti raspravu o informaciji o sigurnosti, odnosno o terorizmu u BiH koju je danas utvrdilo Vijeće ministara i koja je označena kao tajna, odlučeno je na Proširenom kolegijumu ovog doma.

Prema riječima predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjane Krišto, posebna sjednica biće održana sat nakon okončanja redovne.

“Nova sjednica bit će zatvorena za javnost s obzirom da je taj dokument došao sa oznakom tajnosti”, rekla je Krišto novinarima u Sarajevu.

Ona je ocijenila da poslanici imaju dovoljno vremena da se, u skladu sa procedurom o tajnosti i Poslovnikom, upoznaju o sadržaju informacije kako bi kvalitetno mogli da učestvuju u raspravi.

Kada je riječ o zahtjevu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića za smjenu kadrova DF-a u Vijeću ministara, Krišto je navela da je to redovna tačka dnevnog reda prve sjednice.

Ona je potvrdila da će poslanici HDZ-a podržati Zvizdićev zahtjev.

“Mislim da je to u interesu BiH da ne pravimo nekakve zastoje, ako neke stvari ne idu, ne idu, i potrebne su smjene u kadrovskom smislu”, zaključila je Krišto.