Karamehmedović za N1: Ovo je dobra vijest, problem ostaje

Vijesti 08. jun 201616:19 > 16:26
N1

Belmin Karamehmedović, generalni direktor BHRT-a, kazao je za N1 da ovoj kući današnja odluka EBU-a znači mnogo, ali da neće riješiti probleme s kojima se već godinama bori.

Podsjećamo, BHRT će ipak prikazivati utakmice ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u fudbalu nakon što je postignut dogovor u posljednjoj minuti sa Evropskom radio-difuznom unijom.

 ”Kad smo dobili informaciju od EBU da će BHRT biti stavljena na listu sankcija, nismo tu odluku prihvatili zdravo za gotovo, već smo nastavili komunicirati s čelnicima te organizacije u pokušaju da pronađemo neko rješenje. Ti razgovori su intenzivirani u posljednje vrijeme otkako je Upravni odbor donio odluku da od 30. juna će BHRT razmotriti prekid emitiranja programa ukoliko se ne nađe neko rješenje za finansiranje jer se nalazimo u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji”, ispričao je Karamehmedović za N1.

Prema njegovom mišljenju, jedna dobra vijest ne mijenja  suštinu problema u kojem se BHRT nalazi. Poteškoće ostaju, prije svega zbog naplate RTV takse.

”Zahvaljujući razumijevanju ljudi iz BHRT, odgovor je na kraju pozitivan pa će gledaoci iz BiH imati mogućnosti da prate EURO. Lično sam vjerovao da će se morati naći neko rješenje. Naravno, ovo je samo jedna dobra vijest jer i dalje ostaje problem načina finansiranja, prije svega preko naplate RTV takse, a onda i rješavanja unutar odnosa unutar sistema javnog emitiranja”, dodao je naš sagovornik.

Evropsko prvenstvo u fudbalu počinje u petak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.