Ademović, Arnaut, Zajimović, Pavlović i Helppikangas-Hunara u Novom danu

Vijesti 05. maj 202419:50 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

Šta u pravnom smislu znači razdruživanje ili otcjepljenje jednog entiteta u BiH? Kakve su zakonske kazne predviđene za one koji bi to eventualno pokušali napraviti? Koliko je BiH suverena zemlja i kakva bi u budućnosti trebala biti razgovaramo sa Nedimom Ademovićem, advokatom i ekspertom za ustavno pravo.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović boraviće 6. i 7. maja u zvaničnoj posjeti Saveznoj Republici Njemačkoj. Bećirović će u Berlinu razgovarati s predsjednikom Njemačke Frank – Valterom Šteinmeierom i kancelarom Olafom Šolcom. O posjeti predsjedavajućeg i sastancima sa predsjednikom i sa kancelarom najjače ekonomske sile u Evropskoj uniji razgovaramo sa ambasadorom BiH u Njemačkoj Damirom Arnautom.

Arnaudija, posljednja obnovljena banjalučka džamija bit će svečano otvorena 7 maja na dan njenog rušenja i Dan džamija. Riječ je o zadnjoj od 16 porušenih džamija u Banjoj Luci koja će biti otvorena na radost vjernika islamske vjere, ali i svih drugih ljudi koji poštuju vjeru i historiju grada na Vrbasu. Gost “Novog dana” je direktor Vakufske direkcije Senaid Zajimović.

U Sabornoj crkvi Svete Trojice u Mostaru prvi put nakon rušenja ovog pravoslavnog hrama 1992.godine, služena je vaskršnja liturgija. Obnova ovog nacionalnog spomenika BiH odvija se pod motom „Obnovimo hram-obnovimo Mostar“. O praznovanju na drugi dan Vaskrsa, “uskrsnuću” bogomolja i zajedništvu naših naroda razgovaramo sa igumanom manastira Žitomislić Danilom Pavlovićem.

Besplatni pregledi kože u sklopu kampanje “Euromelanoma 2024” biće organizovani širom Bosne i Hercegovine, u ordinacijama, klinikama uključujući i privatne sa primarnim ciljem podizanja svijesti o značaju prevencije melanoma, malignog tumora kože i sluznica, za koga stručnjaci kažu da je najsmrtonosniji karcinom. Naša je gošća Prim. Mr. sc. Hana Helppikangas-Hunara, dr. med., specijalist dermatovenerologije i predsjednica Euromelanoma za Bosnu i Hercegovinu.

Novi dan gledajte u ponedjeljak od 8 do 11 sati.

Sutra je sa vama Sanela Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!