Agresivan nastup zamjenika načelnika Srebrenice prema novinarima: Kakve su ulice u Sarajevu?

Vijesti 15. apr 202412:22 1 komentar
N1

Momčilo Cvjetinović, zamjenik načelnika Srebrenice, u burnom razgovoru sa novinarima danas je govorio o promijenjenim nazivima ulica u Srebrenici, što je izglasano nakon što su sjednicu gradske skupštine napustili članovi Kluba Bošnjaka.

Jedno od prvih pitanja novinara vezano za današnju sjednicu bilo je – na koji način se odlučivalo o imenima ulica.

“Na koji način? U skladu sa poslovnikom i Statutom Skupštine Srebrenica. To sve vi trebali pročitati, ali očigledno niste pročitali jer niste došli da obavite razgovor sa najboljim učenikom generacije i sa uspjesima…”, odgovorio je.

Mediji su podsjetili da su mladi SDP-a predlagali neutralne nazive ulica, na šta je Cvjetinović također odbrusio: “A šta je sa mladima SNSD-a, Ujedinjene Srpske, NDP-a, šta je sa tim mladima?”

“Bošnjački predstavnici lažu, pričaju o četnicima, ovom, onom, a to je bio oslobodilac protiv Austrougarske. A hajde vi meni odgovorite, ko je bio Vaso Jovanović? Ne znaš ništa, a došla si mene da ispituješ. Ne znaš ništa, nemaš pojma. Kakve su ulice u Sarajevu? Nijedne ulice nema sa srpskim imenom. Nemaš pojma, ti si zalutala u novinarstvo”, rekao je jednoj od prisutnih novinarki.

Medijima se kratko obratio i načelnik Mladen Grujičić, rekavši da je problem “neučestvovanje dijela bošnjačkih predstavnika koji su rad komisije osudili na propast.”

“Vjerovatno zato što su instruisani rukovodstvom SDA i Sarajeva, jer uglavnom se ovdje vodi sarajevska politika”, rekao je.

Podsjetimo, iz pojedinih ambasada u Bosni i Hercegovini, ali i iz OSCE-a, danas je apelovano na srebreničke vlasti da ne povlače ovakav potez.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare