Bogat sadržaj za Sarajlije i goste: Na platou Skenderije otvorena “Zimska čarolija“

Vijesti 04. dec 202314:29 0 komentara
Anadolija

U Sarajevu je danas otvarana “Zimska čarolija“, uz besplatne termine za klizanje za posjetitelje platoa ispred Skenderije koji je posebno ukrašen pred nadolazeće praznike.

Nakon trodnevne odgode zbog loših vremenskih uvjeta, klizalište na platou je danas otvoreno, a tokom dana je najavljen program umjetničkog klizanja Kluba Unity, kao i obilježavanje Svjetskog dana klizanja uz besplatno klizanje za djecu pod motom “Learn To Skate“.

Direktor Centra Skenderija Damir Petrinić je istakao da je ponosan što je “Zimska čarolija“ tu i da čeka Sarajlije i sve posjetitelje glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Anadolija

“Iza nas je atraktivna ledena ploha koja je malo modificirana u odnosu na ranije godine sa dodatkom dijela za karling, gdje želimo prezentirati ovaj olimpijski sport uz zabavne turnire“, kazao je Petrinić.

Najavio je da danas u 15 sati počinje svečani program uz učešće klizača, te je kazao da potom slijedi obilježavanje Svjetskog dana klizanja.

“Ono što je ove godine bitno drugačije jeste da ćemo najkasnije do 20. decembra otvoriti i klizalište u dvorani ‘Mirza Delibašić’ za ljubitelje klizačkih sportova na ledu u dimenzijama koje omogućavaju organiziranje planiranih međunarodnih takmičenja u umjetničkom i brzom klizanju te u hokeju na ledu“, rekao je Petrinić.

Anadolija

Naglasivši da će program “Zimske čarolije“ trajati do kraja februara naredne godine, Petrinić je kazao da je Skenderija jedan od suorganizatora ovogodišnjeg obilježavanja 40. godišnjice održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu s ciljem reafirmacije klizačkih sportova i olimpizma u glavnom gradu BiH.

“Zimska čarolija“ je svakako jedna od lijepih zimskih priča u Sarajevu koja svojim raznolikim sadržajem mapira glavni bh. grad kao primamljivu turističku prazničnu destinaciju u regiji.

Uz klizalište i novogodišnje dekoracije, otvorene bine, drvene kućice s pićima i delicijama te ponudom suvenira, “Zimska čarolija“ nudi i bogat kulturno-zabavni sadržaj za djecu i odrasle.

“Zimska čarolija“ u naredna tri mjeseca nudi cjelodnevno klizanje u terminima od po sat vremena, između kojih su pauze od po 30 minuta za čišćenje leda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!