Čolpa o izjavi Mijatovića: Pojasnit ću vam zašto on to i u čije ime danas radi

Vijesti 15. sep 202213:27 3 komentara
N1

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nihad Čolpa obratio se saopćenjem za javnost povodom , kako kaže, serije brutalnih laži potpredsjednika SDP Vojina Mijatovića na račun lidera koalicije SDBIH Socijaledemokrate Zeleni pokret prof. dr. Zlatka Lagumdžije.

“Bez namjere da demantiram izrečene laži i govorim o tome ko je Vojin Mijatović ovdje samo treba ukratko pojasniti zašto on to i u čije ime danas radi. Prvo, povratak prof. dr. Zlatka Lagumdžije na političku scenu kao lidera nestračke koalicije SDBIH Socijaldemokrate Zeleni pokret je očigledno duboko uzdrmao planove dijela SDP koji u saradnji sa Dodikom i Izetbegovićem koristi usluge ljudi poput Vojina Mijatovića”, kazao je Čolpa.

Dalje, navodi, “ovo je dio podzemne kampanje koji se radi za potrebe geopolitičkog “istoka” kako bi se prije svega Bošnjacima, kao i svim Bosancima i Hercegovcima stvorilo antizapadno raspoloženje.”

“Treće, nestranačka koalicija SDBIH Socijaldemokrate Zeleni pokret je po svom programu i ljudima koji su okupljeni zajedno stvarni problem u namjerama crne internacionale koja ima za cilj da u konačnici podijeli zemlju između istoka i zapada“, zaključio je Čolpa.

Podsjetimo, Mijatović  je sinoć gostovao u Pressingu, gdje je rekao da je Lagumdžija sinonim korupcije i kriminala u državi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare