Čolpa objavio dokument: Kako je Dodik pozvao dvojicu EU parlamentaraca

Vijesti 08. jan 202215:08 > 16:20 5 komentara
N1/Facebook

Nihad Čolpa, zastupnik u Parlamentu FBiH, objavio je danas na svom Facebook nalogu dokument na kojem je vidljiv poziv člana Predsjedništva Milorada Dodika upućen francuskim europarlamentarcima. Naime, on ih je pozvao na proslavu 9. januara, koji je ranije osporio Ustavni sud BiH, a koji se slavi kao dan bh. entiteta RS.

“Kako je Dodik iskoristio poziciju člana Predsjedništva i u ime države Bosne i Hercegovine pozvao francuske europarlamentarce na obilježavanje neustavnog dana RS, ali i moli za pomoć oko novih dešavanja u BiH i Balkanu. Međutim, jako interesantna činjenica je što je i sam svjestan svojih kapaciteta i RS, kada je stavio državni logo iznad svog imena”, napisao je Čolpa.

U pismu je Dodik napisao: “Čast mi je pozvati Vas da uzmete učešće u obilježavanju nacionalnog praznika 8 i 9. januara u Banjaluci. Biće to prilika također da razgovaramo o situaciji u BiH i na Zapdnom Balkanu. Molim Vas da prenesete izraze dubokog poštovanja gospođi Porquet”.

Podsjetimo, francuski zastupnici u Evropskom parlamentu prisustvovat će obilježavanju 9. januara. U Banja Luku su već doputovali Thierri Mariani i Herve Juvin.

“Sa Herve Jurvinom i Andreom Kotarcem stigao sam u Banja Luku, glavni grad Republike Srpske. Lično pozvani od predsjednika Milorada Dodika, sudjelovat ćemo na svećanosti povodom tridesete godišnjice Republike Srpske”, objavio je na Twitteru Thierri Mariani, zastupnik u EU Parlamentu koji je član desničarske Marin Le Pen.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare