Čolpa: Za SDA bliži Željko Mitrović i Pink od nezavisne N1 televizije

Vijesti 31. aug 202219:17 0 komentara
N1

U povodu najave da bi korisnici Moja TV platforme, koja djeluje u okviru BH telekoma, mogli ostati bez signala N1 BiH televizije, oglasili su se brojni analitičari, akademici, javne ličnosti, strukovna udruženja, ali i političari. Nihad Čolpa, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH i predsjednik Zelenog pokreta, oglasio se saopštenjem za javnost.

Čolpa iz aktuelnog slučaja zaključuje kako SDA preko svoje institucionalne mreže želi ugušiti svaki oblik kritičkog mišljenja, ali upućuje kritiku i na račun Demokratske fronte (DF). Osim toga, on navodi informacije o tome da BH telekom izdvaja velika sredstva za PINK u čijem je vlasništvu Željko Mitrović, biznismen iz Srbije.

“Sama činjenica da BH Telecom, čiji je generalni direktor ujedno i predsjednik SDA KS Sedin Kahriman, prema pisanju medija, mjesečno plaća oko 120 hiljada eura Pinku Željka Mitrovića, a da se oglušuje na dvostruko povoljniju ponudu N1 i cinično ovoj medijskoj kući nudi besplatan prostor na platformi Moja TV govori o tome da SDA ne želi medije u kojima se može govoriti o temama koje njima ne odgovaraju”, naveo je Nihad Čolpa.

Nedvojbeno, smatra on, slučaj N1 pokazuje da SDA preko svoje institucionalne mašinerije želi uguši svaki oblik drugačijeg mišljenja i to na način da opstanu mediji koji će raditi kako se njima dopada, što je – kako Čolpa ističe – svojstveno jedino u državama gdje su uspostavljene diktature.

“Ovo nije poslovna, već moralna dilema u kojoj BH Telekom treba djelovati u interesu demokratskog prosperiteta društva. Ukoliko BH Telecom nastavi voditi bitke za SDA, to će potvrditi tezu o potpuno porobljenim institucijama. Znamo da ovo pogoduje SDA-u, ali gromoglasna šutnja DF-a i predsjednika Željka Komšića potvrda je mojih ranijih ocjena da je Demokratska fronta postala ekspozitura Stranke demokratske akcije“, zaključio je zastupnik u Parlamentu Federacije BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!