Dan uživo: Kome SIPA veže “crnu kravatu”?

Vijesti 22. apr 202412:25 0 komentara
N1

U "Danu uživo" izvještavamo o hapšenima i policijskim akcijama koje su danas na snazi u više gradova BiH. Pratimo sjednicu Savjeta ministara BiH koji raspravlja i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Danas zasjeda i Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Banjaluka obilježava Dan grada, u Sarajevu se završava ovogodišnji Sajam knjiga... O svemu tome u današnjoj emisiji.

O uvredama i prijetnjama koje trpi nakon što je glasao za prijem Kosova u članstvo Vijeća Evrope, novoj političkoj krizi u BiH, mogućnostima da se Izborni zakon usvoji do kraja ove sedmice, “profesionalnim žaliteljima” na tendere – razgovaramo sa poslanikom SDP BIH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Sašom Magazinovićem.

Danas, nakon višemjesečne pauze, zadsjeda Zastupnički dom Parlamenta FBiH. Između ostalog, na dnevnom redu je i Nacrt zakona o trgovini, kojim je predviđena neradna nedjelja za trgovce. O tome, ali i drugim aktuelnim političkim temama za “Dan uživo” govori Salko Zildžić, zastupnik SDA u federalnom Parlamentu.

U komentaru aktuelnosti danas sa nama banjalučki novinar Željko Raljić. Šta je cilj vlasti RS sa entitetskim Izbornim zakonom, hoće li Dodik nakon Vaskršnjeg sabora radikalizovati svoju politiku, kako će izgledati oktobarska borba za Banjaluku – samo su neke od tema koje analiziramo.

I danas su tu aktuelnosti iz regiona, vijesti iz svijeta, servisne informacije…

Sa vama od 16:15h do 18:15h Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!