Direktor Sudske policije RS o bjekstvu pedofila: Evidentno postoje propusti

Vijesti 08. nov 202313:15 0 komentara
Printscreen

Još uvijek se traga za osuđenim pedofilom Ivicom Miškovićem, iz Kaknja, koji je juče pobjegao iz zgrade Osnovnog su da u Banjaluci. Direktor sudske policije Željko Dragojević pojašnjava da je u toku priprema potjernice, ali i postupak provjere koju sprovodi Inspektorat sudske policije koji treba da utvrdi ko je kriv za bjekstvo.

“I dalje su u potrazi, kako pripadnici Sudske policije, tako i pripadnici MUP-a. Trenutno je u pripremi naredba za raspisivanje potjernice za bjeguncem i sve policijske agencije biće uključene u potragu”, rekao je za N1 direktor Sudske policije Republike Srpske Željko Dragojević.

Dragojević dodaje da je odmah nakon bjekstva obavještena Granična policija Bosne i Hercegovine, u slučaju da odbjegli pedofil Ivica Mišković pokuša pobjeći preko granice.

“Ja sam naložio Inspektoratu Sudske policije da odmah nakon jučerašnjeg dana, tj. bjekstva ovog lica, preduzme sve mjere iz svoje nadležnsoti i da izvrši unutrašnji postupak, da dostavi što prije informaciju ima li elemenata disciplinske ili bilo kakve odgovornosti službenika koji su sprovodili bjegunca”, dodao je Dragojević.

Dragojević zaključuje da je evidentno da propusti postoje, ali da će u javnost detalje iznijeti tek kada Inspektorat izvrši provjere, te da će se nakon toga odlučiti o eventualnoj suspenziji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!